vrijdag 8 juni 2012

8 juni 2012

Sinds het eind van de morgen ligt Elyanne opnieuw in het ziekenhuis. Omdat ze hard huilde en veel overgaf, is contact geweest met de Spoedeisende Hulp. Elyanne is vervolgens met de ambulance naar het Sophia gebracht.
Inmiddels is zij onderzocht door een paar kinderartsen en een neuroloog. Er is bloed afgenomen voor onderzoek. De bloeduitslag leverde echter geen bijzonderheden op.
Omdat Elyanne sinds gisteren niet meer heeft geplast, maar wel uitzonderlijk veel diarree had, is er ook een echo gemaakt van de buik. De dokter was even bang dat een deel van de darm in een daaropvolgend deel van de darm was geschoven. Als dat gebeurt ontstaat een gevaarlijke darmafsluiting. Gelukkig zijn bij de echo geen afwijkingen gevonden, maar wel veel extreem veel viezigheid in haar blaas. Dat wees op een urineweginfectie, maar de urine bleek bij onderzoek schoon. Momenteel wordt verder onderzocht. wat er uit de urinekweek voor uitslag komt.
Tijdens de onderzoeken zakte het zuurstofgehalte van Elyanne plotseling heel hard. Ze lag al aan de zuurstof, maar is korte tijd beademd. Daarna knapte het weer wat op.
De laatste dagen heeft Elyanne ook veel last van epileptische onrust, maar de neuroloog gaf aan dat die onrust waarschijnlijk een gevolg is van de onderliggende infectie(s).
Het lijkt er op dat Elyanne wegens gebrek aan plaats niet in het Sophia kan blijven. Wat er verder gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.
Afhankelijk van de situatie wordt deze blog vanavond of morgen bijgewerkt.