dinsdag 17 juli 2012

17 juli 2012

In de achterliggende maand is er weinig nieuws te melden geweest over Elyanne. Het gaat aardig met haar, ook al is ze nog (steeds) niet helemaal fit. Een enkele week geleden heeft ze kort last gehad van griep, maar gelukkig heeft dat niet tot grote problemen geleid. Wel is tijdelijk de ketogene voeding iets aangepast geweest.


Foto: Elyanne in haar nieuwe, aangepaste kinderwagen.

En al is ze regelmatig erg vrolijk, ze heeft ook momenten dat ze een beetje voor zich uit ligt te staren en nergens zin in heeft.
Voor de komende tijd staan er een aantal onderzoeken en controles in het ziekenhuis gepland. Zo staan er een EEG en een MRI op de agenda. Ook moet Elyanne naar de oogarts om te kijken of de bijwerkingen van de medicatie geen effect hebben op haar gezichtsvermogen.
Sinds twee weken heeft Elyanne een aangepaste kinderwagen. In de 'gewone' kinderwagen zakte ze te veel onderuit of hing ze scheef. Nu zit ze goed rechtop. Deze week volgt een aangepaste autostoel.
Vandaag kregen wij het officiële besluit dat de Sociale Dienst heeft ingestemd met verbouw van ons huis.


Foto: Een impressie van de aanstaande ver- en aanbouw.

Het is de bedoeling dat er een flinke verbouwing plaats heeft, zowel binnenshuis als achter het huis. Dat wordt nog een hele operatie:
- de huidige keuken wordt een aangepaste badkamer voor Elyanne;
- aan het huis wordt, achter de badkamer van Elyanne, een slaapkamer voor haar gemaakt;
- het achterste gedeelte van de huidige woonkamer en een deel van de aanbouw wordt de nieuwe keuken;
- en het laatste deel van de aanbouw wordt bijkeuken.
Die verbouw is overigens hard nodig omdat het in toenemende mate moeilijk wordt om voor Elyanne te kunnen zorgen. Badderen is al een probleem, tillen en traplopen worden dat ook. In de aanbouw is ruimte voor een bedbox, zodat Elyanne dan hopelijk een fijn eigen plekje heeft.