woensdag 22 mei 2013

22 mei 2013

Elyanne is vanmorgen voor een EEG naar het Sophia geweest. Na afloop van het onderzoek heeft Willemien een gesprek met de kinderneuroloog gehad. Het onderzoek liet volgens haar een goed patroon zien. Dat is een hele geruststelling, want er is dus géén sprake van een verslechtering. De heftige aanvallen van de laatste tijd gaven aan de 'buitenkant' de indruk dat het aan de 'binnenkant' slechter ging, maar dat is dus niet het geval.


Foto: Elyanne was vanmiddag weer vrolijk als vanouds.

Dat is een verblijdend bericht, dat reden geeft tot dankbaarheid. De achterliggende weken waren behoorlijk spannend. Door deze uitslag zijn de zorgen weliswaar niet weggenomen, maar laat het zich minder somber aanzien dan gevreesd.
Wat betreft de vervelende aanvallen: de komende tijd moeten die worden geobserveerd. Als dergelijke insulten vaker voorkomen, moet er opnieuw contact met de dokter worden opgenomen.
Sneller ophogen van de medicatie, die nu volgens een langzaam schema wordt opgebouwd, is helaas niet mogelijk. Elyanne heeft nu een combinatie van medicijnen waarbij een snellere ophoging complicaties kan geven.


Foto: Niet alleen Elyanne, maar ook Koningin Máxima bracht vandaag een bezoek aan het Sophia.