vrijdag 18 februari 2011

18 februari 2011

Vandaag kregen wij een brief van het Sophia-kinderziekenhuis: op 24 maart moeten we met Elyanne komen voor een gesprek en onderzoek. Dat duurt dus nog wel even... In die tussentijd hopen we volgende week nog wel naar het Albert Schweitzer te gaan voor een afspraak met de kinderneuroloog.
Op zich is het de achterliggende tijd best goed gegaan met Elyanne. Nadat zij (weer) begon met de 'oude' medicijnen leek het er even op dat wij minder goed contact met haar konden krijgen, maar inmiddels lacht ze weer volop en is oogcontact ook geen probleem. Ook is ze lekker aan het spelen - waarbij zij haar linkerhand minder gebruikt dan haar rechterhand. Verder is het een lieve, gezellige baby die heel wat afkletst.


Foto: lekker aan het spelen.

Wat ons op dit moment zorgen geeft, is het feit dat zij nu (voor de derde dag op een rij) 's avonds een reeks salaamkrampen heeft. Vandaag had ze die krampjes ook overdag een paar keer. Zo'n 'cluster' telt tien tot twintig krampen, de een wat heftiger dan de ander. Soms zelfs zo licht, dat wie het niet weet, nauwelijks ziet dat het krampen zijn. Zo'n kramp lijkt veel op een schrikreactie: armpjes even gestrekt, hoofdje iets naar voren. Wat dit op lange termijn betekent, is voor ons nog onduidelijk. Wellicht dat de dokter daar volgende week iets over kan zeggen.