zaterdag 15 december 2012

15 december 2012

Afgelopen woensdag is Elyanne bij de kinderneuroloog geweest. Aanleiding was de EEG die vorige week is gemaakt. De uitslag van de EEG viel mee omdat de epilepsie niet is verergerd - maar dus ook niet verbeterd.
Voor dat laatste waren wij bang, omdat Elyanne de laatste weken heel veel epileptische onrust laat zien. Vrijwel de hele dag heeft zij trillingen, schokjes, salaamkrampen en 'knippert' zij met haar ogen. Dat was zondag ook de reden voor het bezoek aan de Spoedeisende Hulp.


Foto: Elyanne heeft sinds een aantal weken een aangepaste kinderstoel.

De dokter heeft nu het anti-epilepticum Depakine opgehoogd. Vorige week was telefonisch al de Keppra verhoogd. Met elkaar zouden die twee medicijnen de aanvallen beter moeten reguleren. Mocht dat binnen twee weken niet helpen, dan zal er verder gekeken moeten worden.
Sinds een week of twee is Elyanne flink aan het hoesten en er lijkt een nieuwe verkoudheid op komst.
In de achterliggende weken is Elyanne ook voor controle naar de oogarts geweest. Nadat zij deze zomer plotseling een bril moest, omdat haar zicht snel verslechterde, lijkt het er op dat die bril nu effect heeft. Volgens de oogarts werkten de ogen nu goed samen en kon zij beter 'scherpstellen'. Dat was fijn om te horen, ook al blijft het gezichtsvermogen niet goed.


Foto: Raar spul, die koude sneeuw...

Best bijzonder is dat Elyanne flink aan het brabbelen is. Het is erg gezellig om tijdens de maaltijd het gekletst en gelach van de kleine dame uit haar box te horen.
Sinds de blog van eind oktober is de aan- en verbouw zo goed als afgerond. Elyanne slaapt in haar eigen, nieuwe kamer die grenst aan haar eigen douche. In de keuken staat een grote bedbox, waar zij overdag haar eigen plekje heeft.Foto: De kamer en het terras achter Elyanne's kamer met een talud voor de kinderwagen.

Verschillende mensen hebben in de tijd van de verbouw op verschillende manieren meegedacht en meegeholpen. Hartelijk dank daarvoor! Het is fijn om nu alles voor Elyanne beneden te hebben en daar voor haar te kunnen zorgen.


Foto: Bril op, bril af... Een beetje ondeugend is ze soms wel.