donderdag 24 oktober 2013

24 oktober 2013

Vanmorgen is Elyanne - een uur later dan gepland - geopereerd. De operatie is goed verlopen. Na de operatie had zij nog best wat pijn, dus heeft ze morfine gekregen en wat langer op de uitslaapkamer gelegen. Terug op zaal is ze lekker gaan slapen. Even is ze wakker geweest en heeft ze wat gekletst.


Foto: In slaap voor de operatie.

Omdat Elyanne wat schokjes liet zien, is ze aan de monitor gelegd. Of het epilepsie is of nog wat (letterlijke) naschokken van de narcose, is niet duidelijk dus met de monitor wordt ze wat extra in de gaten gehouden.
Hopelijk valt het allemaal mee, want juist deze week kregen wij bericht van de kinderneuroloog dat op de laatste EEG helemaal géén epilepsie te zien was. Natuurlijk is dat een momentopname en het kan allemaal weer veranderen, maar met die uitslag waren we niettemin heel erg blij. Hopelijk blijft die rust ook na de operatie.


Foto: Terug van de operatiekamer; lekker bij mama op schoot.

De stomaverpleegkundige is langs geweest voor instructies voor als Elyanne weer naar huis mag. Als het morgen goed gaat, krijgt ze een beetje voeding via de maagsonde. En als dat goed gaat, dan volgt zaterdag de volledige voeding. Daarna zou ze naar huis kunnen - maar dat is nog toekomst.