maandag 25 juli 2011

25 juli 2011

In de achterliggende week zijn wij op vakantie geweest. Het was even de vraag of de vakantie door kon gaan in verband met Elyanne, maar we zijn toch op pad gegaan.
Voor Elyanne was het geen succes: de andere omgeving betekende heel veel aanvallen. Elyanne is daarom vrijwel steeds in het huisje geweest, terwijl één van ons met de andere kinderen op stap was.
Elyanne heeft zich in het vakantiehuis wel vermaakt: tien minuten voor wij vertrokken, draaide zij zich voor het eerst! In de vakantie heeft ze dat in een steeds sneller tempo leren doen. Fijn, want haar ontwikkeling zet zich dus langzaam door. Het zou ook fijn zijn als ze niet al te lang doet over het leren terug draaien...


Foto: ja, het lukt! Elyanne draait op d'r buik.

Vandaag is Willemien naar de kinderarts geweest. De groei van Elyanne verloopt goed - maar dat hadden we ook wel gedacht. Jammer genoeg bevestigde de arts wat wij al dachten: het 'geknipper' met de ogen en een raar soort ademhaling zijn inderdaad epileptische aanvallen.


Foto: met een steuntje in de rug zit Elyanne even in de kinderstoel.

Woensdag hebben we telefonisch overleg met de neuroloog. Mogelijk krijgt Elyanne weer een EEG. Verder houden we steeds meer rekening met een zogenaamd 'ketogeen-dieet'. Bij zo'n ketogeen-dieet krijgt het lichaam een andere stofwisseling 'aangeleerd', waarbij in plaats van suikers vooral vetten worden verbrand. Door die andere stofwisseling gaat het lichaam 'ketonen', die de epilepsie-aanvallen kunnen verminderen. Voor zo'n dieet zou Elyanne enkele weken in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.