zaterdag 29 oktober 2011

29 oktober 2011

Elyanne moet in ieder geval nog een nacht in het Sophia blijven. De dokter is vanmorgen langs geweest en wil haar nog iets langer observeren.
In deze webblog volgt eerst de huidige stand van zaken. Daarna een korte terugblik op gisteren.


Foto: Elyanne sliep vandaag erg veel en was erg suf.

Vandaag
De hele dag is Elyanne al erg suf en slaperig. Willemien heeft haar vanmorgen in bad gedaan, maar toen Sandor vanmiddag kwam, was ze diep in slaap. Tussen het slapen door drinkt ze matig tot goed. De temperatuur die juist was gaan dalen, steeg vanmiddag helaas weer tot bijna 40 graden.


Foto: een fruithapje gaat er met veel moeite in.

Zoals het er nu naar uitziet, denkt de arts dat niet het afbouwen van de medicatie de oorzaak is van Elyanne's klachten, maar een virus. Dat wordt nog verder onderzocht. Voorlopig zijn bij wijze van voorzorgsmaatregel de anti-epilepsiemedicijnen naar bijna de oude dosering teruggebracht.
Al met al is Elyanne wel wat beter dan gistermiddag, maar duidelijk nog hard ziek. Om die reden moet ze dus ook van zaterdag op zondag nog in het ziekenhuis blijven liggen.


Gisteren
De dag begon gisteren juist goed. 's Morgens was Elyanne erg vrolijk na een paar dagen niet zo lekker te zijn geweest - waarschijnlijk doordat zij een nieuwe tand krijgt. En juist begon ze weer een beetje te spelen en wat meer te eten.
's Middags wilde Willemien Elyanne uit bed halen voor een fruithapje en trof haar trillend en schokkend aan. Bovendien had ze van 's morgens géén koorts plotseling ruim 40 graden koorts. Omdat Elyanne ook een ander beeld liet zien dan 'normaal' en het trillen wel op een epileptisch insult leek, heeft zij de spoedeisende hulp gebeld. Die gaven aan dat Willemien een ambulance moest bellen. Sandor is gauw naar huis gekomen en kon nog net in de ambulance instappen.


Foto: Marije was vanmiddag even op bezoek bij haar zusje. Leuk zo'n whiteboard.

Elyanne is in het ziekenhuis onderzocht, maar daarbij zijn geen ernstige dingen ontdekt. Omdat het niet helemaal duidelijk was wat de oorzaak van het rare trillen en schokken was, moest Elyanne dus ter observatie blijven.
Vannacht ging het redelijk goed. Wel had Elyanne gisteravond laat nog een paar kleine aanvallen.
De andere kinderen zijn zowel gisteren als vandaag her en der opgevangen.


Foto: een kleine beetje actief toen papa en mama weggingen.

Al met al was het stevig schrikken en zijn er weer grote zorgen voor onze jongste dametje. Aan de andere kant heeft de Heere Zijn sparende en bewarende hand nog over haar willen uitstrekken.