woensdag 6 juni 2012

6 juni 2012

Elyanne is vandaag weer in het ziekenhuis geweest, maar inmiddels weer thuis. Nadat ze maandag thuis kwam, heeft ze maandagnacht veel gehuild. De afgelopen nacht heeft ze bijna de hele nacht liggen huilen en krijsen. Ook had ze het erg benauwd door slijmvorming. Dat gaf problemen met ademhalen, zorgde voor verslikken en overgeven.
Vanmorgen hebben we daarom contact gehad met een verpleegkundige het Sophia, omdat al eerder een 'vernevelaar' was toegezegd. Daarmee kunnen we Elyanne in geval van benauwdheid wat helpen door een zoutoplossing verneveld toe te dienen.
De arts belde even later dat zij Elyanne voor onderzoek in het ziekenhuis wilde zien. Omdat Elyanne erg snel ademhaalde en het benauwd had, is veiligheidshalve de ambulance gekomen. Het ambulancepersoneel constateerde dat ze weer een epileptische aanval had en hebben haar naar de Spoedeisende Hulp van het Sophia gebracht.
Daar is Elyanne onderzocht door een kinderarts en een neuroloog. Waarschijnlijk heeft ze opnieuw een virus in haar luchtwegen of in haar keel, neus en oren. Dat virus zorgt voor het slijm en  het hoesten. Het huilen en krijsen komt deels door de pijn van het hoesten en mogelijk ook deels door doorkomende tanden.
Na het onderzoek mocht Elyanne weer naar huis en momenteel ligt ze - helemaal uitgeput - te slapen.