zaterdag 20 april 2013

20 april 2013

Met Elyanne gaat het de laatste dagen best goed. In tegenstelling tot de vorige week en de weken daarvoor, heeft ze weinig aanvallen gehad. Erg fijn, want de aanvallen die ze de laatste tijd had, waren heel heftig. Door de kracht van de aanval sloeg ze met haar hoofd tegen de rand van de bedbox met blauwe plekken op haar voorhoofd, tanden door haar lip en in haar tong als gevolg. Hopelijk betekent dit dat de nieuwe medicijnen hun werk gaan doen.


Foto: Een dikke bloedlip door een aanval. Gelukkig kan ze er nog om lachen.

Tegelijk wordt het ketogeendieet van Elyanne afgebouwd. Dat vraagt heel wat kook- en vliegwerk, omdat de recepten steeds wijzigen. Zoals het er nu naar uitziet, is het dieet binnen een paar weken afgebouwd. De ketonen dalen in ieder geval al flink. Nu moet de normale stofwisseling weer op gang komen, zodat niet langer vet, maar suikers verbrand worden. Vanuit het ziekenhuis is al wel gewaarschuwd dat het voor Elyanne een akelige periode kan worden.


Foto: Elyanne kan sinds kort zelf een hapje eten in haar mond stoppen.

De lichamelijke ontwikkeling zet zich langzaam, maar zeker voort. Kruipen gaat nu snel en Elyanne is steeds duidelijker aanwezig door 'mama' en 'papa' te roepen. Of ze echt weet wat het betekent, is de vraag, maar het klinkt in ieder geval erg leuk! Ook knap: sinds kort pakt ze zelf de vork aan en stopt het hapje keurig in haar mond. Stukjes rijstwafel pakt ze met de hand van het tafelblad. Volgende week krijgt Elyanne als het goed is haar aangepaste schoenen.


Foto: Op Tweede Paasdag is Elyanne mee wezen fietsen. Het ritje in de fietskar vond ze prachtig.