zondag 14 juni 2015

15 juni 2015

Gistermorgen is Elyanne opgenomen in het Sophia-kinderziekenhuis. In de achterliggende weken heeft zij een paar keer flink last van oorontsteking gehad. Een kuur leek de klachten te hebben verholpen, maar afgelopen zaterdag klaagde zij over oorpijn. 


Toch viel het overdag allemaal wel mee, maar ’s avonds bleek ze hoge koorts – boven de veertig graden – te hebben. Zaterdag op zondag was geen rustige nacht en zondagmorgen was de koorts nog verder gestegen.
Elyanne kreeg toen een aantal ‘paniekaanvallen’ waarbij zij heel veel pijn leek te hebben en erg geschrokken leek. In een minuut of vijf herhaalde zich dat verschillende keren, waarbij zij het uitkrijste en alles en iedereen aan de kant sloeg of schopte. Daarop heeft Willemien contact opgenomen met de Spoedeisende Hulp van het Sophia.
In het ziekenhuis zijn verhoogde ontstekingswaarden gevonden in haar bloed. De oorontsteking lijkt echter niet de oorzaak te (kunnen) zijn. Wat dan wel de oorzaak van de koorts is, is voorlopig nog de vraag.
Vervelend is dat de koorts – zoals vaak het geval is – epilepsie uitlokt. Elyanne laat veel (myoclonische) schokjes en trillingen zien. Een ‘echte’ aanval heeft ze gelukkig nog niet gehad.