donderdag 13 oktober 2016

13 oktober 2016

Het was even geleden, maar deze week moest Elyanne dinsdag onverwacht weer naar het ziekenhuis. Na een schooldag bleek bij thuiskomst dat de sonde uit haar buik getrokken was. Misschien heeft zij dat zelf gedaan, misschien is ze ergens achter blijven haken. In ieder geval was de sonde eruit en was het 'gat' al flink dichtgegroeid. Dat gaat namelijk erg snel.
Ambulancepersoneel kreeg de sonde niet teruggeplaatst en hebben overleg gehad met iemand van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, waar de sonde twee jaar geleden geplaatst werd. "Zo snel mogelijk komen," was het advies, dus wij zijn met Elyanne naar Utrecht gereden (in onze eigen auto). Daar is er eerst een dunne katheter door het gaatje gewurmd. Vervolgens heeft de kinderarts een chirurg gevraagd mee te kijken. Zij heeft met een 'uitrekset' het gat wat opgerekt, tot de sonde er weer door kon.
Elyanne heeft gevochten... Fijn was het bepaald niet, maar deze vervelende ingreep voorkwam erger. En bovendien was het toen hoog tijd om de sonde te gebruiken om de anti-epileptica toe te dienen. Alles is dus goed afgelopen, maar het was wel weer even schrikken.