dinsdag 4 oktober 2016

4 oktober 2016

Elyanne hoopt morgen alweer zes jaar te worden. Een hele meid, die het tegenwoordig erg druk heeft met naar school gaan. Op maandag gaat zij een groot deel van de schooldag, dinsdag en donderdag de hele dag en vrijdag alleen 's morgens. De woensdag is zij lekker thuis en dat is nodig ook, want school kost bakken energie.


Gelukkig vindt ze het erg leuk. Tellen, de eerste paar letters, sommige woordjes en heel veel versjes heeft ze inmiddels opgestoken. En niet te vergeten: dagelijks een grote plas op school - en een sticker op de kaart. Zindelijk is Elyanne nog niet, maar wie weet... ooit?
Thuis gaat het over het algemeen ook goed met haar. Wel geeft Elyanne nu en dan aan dat het haar even teveel is. Dat resulteert nog al eens in een klap of, zoals vanavond, een beet voor een broer of zus. Erg vervelend! Wat wel erg leuk is, is dat zij de laatste tijd veel aan het spelen is: potjes en pannetjes, allerlei plastic groenten, poppen, ook in die dingen is het echt een meisje.
De medicatie is recent weer iets verder afgebouwd. Dat heeft wel tot wat epileptische onrust geleid, dus dat moet goed in de gaten worden gehouden.