vrijdag 20 mei 2011

20 mei 2011

Het gaat de laatste dagen niet goed met Elyanne: ze laat weer het ‘oude’ patroon van veel en heftige aanvallen zien. De achterliggende 24 uur heeft ze vier aanvallen gehad, waarbij er twee zo zwaar waren dat noodmedicatie noodzakelijk was.


Foto: op de spoedeisende hulp van het Sophia.

In de achterliggende dagen had ze een antibioticakuur omdat ze erg verkouden was. Die kuur heeft weinig geholpen – het is veel eer erger geworden. De huisarts is daarom vanmiddag langs geweest. Zelf hadden wij al contact gehad met het ziekenhuis en de kinderneuroloog belde juist toen de huisarts er was. In overleg hebben die twee besloten dat wij met Elyanne naar de spoedeisende hulp van het Sophia moesten.


Foto: een slokje borstvoeding als troost.

Gelukkig konden de andere kinderen snel onderdak vinden bij verschillende buren. In het ziekenhuis heeft Elyanne verschillende controles gehad. Twee kinderartsen en een kinderneuroloog hebben haar onderzocht. Conclusie is dat zij waarschijnlijk een virale infectie heeft, die voor de verkoudheid zorgt. Die infectie kan nog een paar weken duren. De toegenomen aanvallen zijn waarschijnlijk te wijten aan die infectie: bij epilepsiepatiënten gaat ‘gewone’ ziekte vaak gepaard met meer aanvallen.


Foto: Elyanne was erg moe van alle onderzoeken.

De neuroloog heeft opnieuw een hogere dosering medicijnen voorgeschreven: Elyanne is wat zwaarder geworden, dus die dosis mocht wat omhoog. Inmiddels zijn wij gelukkig weer thuis. Hopelijk knapt Elyanne de komende dagen wat op. Het is de bedoeling dat zij maandag de laatste prik van de hormoonkuur krijgt.