maandag 12 december 2011

12 december 2011

Langzaamaan gaat het iets beter met Elyanne. Dat begon zaterdagavond: na het eten troffen wij haar overdwars in bed. Zo ligt ze thuis ook regelmatig als ze heeft gespeeld. Zondagmorgen was ze heel erg moe, maar 's avonds was ze ook weer wat vrolijker.


Foto: pap aan de mond en aan de slab, maar gelukkig ook in Elyanne's mond.

Vanmorgen was Elyanne in een gezellige bui, heeft ze lekker gebadderd, maar 's middags verdween het lachen en werd ze erg lusteloos. Elyanne reageerde zelfs niet op het bloedprikken - dat ze normaal gesproken toch echt niet leuk vindt.
Gelukkig is de koorts in de achterliggende dagen verdwenen en weggebleven. De kinderarts was dan ook positief over het herstel. Willemien heeft gevraagd of er iets kan gebeuren om te voorkomen dat Elyanne bij iedere verkoudheid in het ziekenhuis belandt. Omdat het de achterliggende keren om een virus ging, is dat helaas niet mogelijk. Tegen een bacteriële infectie kan antibiotica worden gegeven, maar bij een virale infectie kan dat niet.


Foto: zaterdagavond lag Elyanne lekker dwars in bed te spelen.

Het bloedprikken van vanmiddag was bedoeld om te kijken hoe de ontstekingswaarden momenteel zijn. Als die goed zijn, zou Elyanne wat de kinderarts betreft naar huis mogen. Maar...
Vanmiddag hebben we ook een gesprek gehad met de kinderneuroloog. Die was bepaald niet tevreden over de EEG van vorige week. Er is veel te veel epileptische activiteit zichtbaar. Daarom wordt in een paar weken tijd de hoeveelheid anti-epileptica weer opgehoogd. Daarna volgt weer een EEG. Mocht een en ander niet voldoende hebben geholpen, dan volgt het ketogeen-dieet. Binnenkort worden wij daar over bijgepraat.


Foto: visite voor Elyanne.

Morgen overleggen de artsen over Elyanne. Zoals zij zich nu laat zien, is er misschien voor de kinderarts geen reden meer om haar te houden, maar overweegt de neuroloog haar om neurologische redenen nog wel langer in het ziekenhuis te laten blijven. Kortom, het blijft nog even afwachten.
Verder is Elyanne verwezen naar een logopediste. Die moet gaan kijken naar het slikken van Elyanne. En ondertussen zijn de voorbereidingen gestart voor plaatsing in het Medisch Kinderdagverblijf: binnenkort heeft daar een gesprek over plaats.
Overigens is Elyanne van kamer verhuisd. De kleine neurologiekamer was nodig en daarom ligt ze nu 'op zaal'.
Samenvattend: het gaat lichamelijk beter, maar het epilepsiebeeld is niet gunstig.


Foto: lekker eten bij mama op schoot.