dinsdag 17 januari 2012

17 januari 2012

Vanmorgen maakte Elyanne een iets betere indruk. Ze keek wat alerter, ook al oogde ze nog wel duidelijk ziek, en de temperatuur was gedaald. Willemien heeft Elyanne in bad gedaan. Daarna was ze heel erg moe.


Foto: Lekker uitrusten bij mama.

Toen Sandor in het ziekenhuis kwam, had ze net voor de tweede keer de sondevoeding uitgespuugd. Ook het fruit wilde ze niet eten. De logopediste van het ziekenhuis hoopt langs te komen en wil proberen haar uit een speciale beker te laten drinken. Voorlopig wordt de flesvoeding, die via de sonde wordt gegeven, aangevuld met borstvoeding, zodat Elyanne die smaak nog even vasthoudt. Wellicht dat ze dan minder spuugt en makkelijker gewoon drinkt.
Vanmiddag is de dokter nog langs geweest. Zij hoorde duidelijk dat de rechterlong van Elyanne veel meer slijm bevat dan de linkerlong. De antibioticakuur tegen de longontsteking lijkt wel aan te slaan, maar moet z'n werk verder nog doen. Positief nieuws is dat de zuurstof een beetje is verminderd: dat is een goed teken, want het laat zien dat Elyanne het weer een beetje zelf kan. En ook al is Elyanne nog hard ziek, we zijn blij dat het langzaam iets beter mag gaan.


Foto: Even een helder moment.

Voor Julian was het vandaag een vreemde (zesde) verjaardag: Gerald en Corianne zijn logeren en Willemien is 's morgens en 's middags even thuis en verder in het ziekenhuis. Fijn dat iemand hem hielp door een stapel pannenkoeken te bakken - zodat hij toch nog een klein beetje verjaardagsgevoel had.