maandag 30 januari 2012

31 januari 2012

Elyanne is nu ruim een week thuis. Ze lijkt aardig opgeknapt van het RS-virus en de longontsteking. Maar momenteel heeft ze wel last van het gewijzigde eetpatroon. Sinds vorige week is namelijk de aanloopfase naar het ketogeendieet gestart. Het dieet is bedoeld om de verbranding van suiker te stoppen - zodat de epilepsie hopelijk verminderd - en over te schakelen op vetverbranding.


Foto: Elyanne is wat lusteloos door de opstart van het ketogeendieet.

Dat betekent dus een dieet met heel veel vet. De borstvoeding is gestopt en Elyanne drinkt nu flesvoeding en 'ketocal'. Dat is speciale ketogene flesvoeding. Dit is de laatste week dat Elyanne nog brood mag, maar dan moet het wel dik besmeerd zijn met veel boter en veel pindakaas. Een prakje mag ook, maar met toevoeging van extra olie. Met als toetje: ongeklopte slagroom, optimelvla en een ketogenendrankje...
Volgende week start het dieet echt. Elyanne wordt daarom bij leven en welzijn op 7 februari opgenomen in het Sophia. De verwachting is dat in die week de overstap van suikerverbranding naar vetverbranding plaats heeft. Vanwege alle complicaties die dat met zich brengt, wordt die overstap in het ziekenhuis gemaakt. Hopelijk kan die opname doorgaan en wordt er geen roet in het eten gegooid door een griepvirus dat rondwaart in huize Van Leeuwen.


Foto: Namens Elyanne bedankt voor alle kaarten.

Wat Elyanne momenteel laat zien, lijkt een eerste reactie op die omschakeling: ze spuugt vaak, is lusteloos, niet actief en ligt zomaar te liggen. Nu en dan huilt ze zomaar - dat zijn we niet gewend. Vaak is ze aan het eind van de middag wel even wakker.
Het epilepsiebeeld is een beetje hetzelfde als voor de opnamen. Vorige week had ze de hele dag door krampjes en schokjes, nu is dat wat gestabiliseerd. Dat betekent dat er nu een paar keer per dag echte aanvallen zichtbaar zijn met reeksen salaamkrampen.