donderdag 9 februari 2012

10 februari 2012

Elyanne voelde zich gisteren niet fijn. Ze reageerde nauwelijks toen Willemien gistermorgen binnenkwam, terwijl ze de voorgaande dagen lachte en trappelde. Nu deed ze bijna niets.
Haar bloedsuiker was te laag, zo bleek, en daarom heeft ze wat extra drinken gekregen. Het kan goed zijn dat ze zo akelig was door die lage suiker.


Foto: Dit keer geen gezellige Elyanne.

Maar het kan ook komen door de omschakeling van de suiker- naar de vetverbranding. Haar lichaam is daar hard voor aan het werk: bij het 'prikken' van ketonen in haar bloed zat ze woensdagavond op 2,6. Die waarde moest tussen de 3 en 4 uitkomen, maar donderdagavond was dat al 5.1.
Omdat ze die ketonen snel aanmaakt, kan ze nu ook fors last hebben van alle bijwerkigen die bij het dieet horen. Ze spuugt ook regelmatig door de grote hoeveelheid vette voeding.


Foto: Diep in slaap.

Gisteravond was ze wat aan het mopperen - logisch als je je beroerd voelt. De temperatuur liep iets op. Dat is wel wat om in de gaten te houden, want dat is geen 'normale' bijwerking van het dieet. Hopelijk is het geen voorbode van een virus - dat ze in het ziekenhuis makkelijk kan oplopen...
Wat betreft de aanvallen: ze had vrij veel 'knipperaanvallen' waarbij ze snel met de ogen knippert. Verder had ze de hele dag door wat salaamkrampen.