zaterdag 18 februari 2012

18 februari 2012

Het dieet valt Elyanne letterlijk zwaar op de maag; ze heeft het niet bepaald niet makkelijk. Erg vaak is ze misselijk en ze spuugt veel. Ook is ze duidelijk aan het afvallen.


Foto: Op deze foto is het niet goed te zien, maar Elyanne is aan het afvallen door het ketogeendieet.

Sinds donderdag heeft ze een sondevoedingspomp. We hoopten dat door een meer gedoseerde toediening van het voedsel, het spugen zou verminderen. Dat is tot nu toe nog niet het geval.
Ook speelt de epilepsie de laatste dagen best heftig op: ze heeft veel en zware aanvallen, zowel overdag als 's nachts. Erg vervelend, vooral voor Elyanne.
Voor Willemien betekent het dieet dat ze dagelijks veel tijd moet besteden aan het bereiden van het 'eten' - kleine beetjes, verre van smakelijk. Dat is namelijk een ingewikkeld proces, dat tot op de tiende gram en mililiter nauwkeurig moet gebeuren.


Klein lichtpuntje: de fysiotherapeute ziet een beetje vooruitgang. Elyanne kan maar heel kort zelf zitten, maar dat gaat de laatste tijd iets beter. En kruipen kan ze ook niet, maar de beenbewegingen gaan er steeds meer op lijken. Bij alle zorg zijn dat kleine dingen, die we gauw over het hoofd zouden zien, maar waar we toch ook blij mee zijn.