zaterdag 17 maart 2012

17 maart 2012

Aan het begin van de week ging het redelijk met Elyanne. Ze was vrolijk, gezellig en goedgehumeurd. De laatste paar dagen is dat beeld aan het veranderen. Een paar dagen achter elkaar heeft ze forse epileptische aanvallen gehad, waarbij noodmedicatie noodzakelijk was. Gisteren hebben we contact gehad met de Spoedeisende Hulp van het Sophia omdat Elyanne ook na de noodmedicatie last bleef houden van 'naschokken'. Vanmorgen was het opnieuw nodig om te spuiten, maar desondanks had ze vanmiddag weer last van een lichtere aanval.


Vervelend was dat er gisteren iets niet goed is gegaan met Elyanne's heup. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk maar op de een of andere manier heeft ze haar heupspieren flink gekneusd of verrekt. Elyanne had veel pijn en lag er vreemd bij. De fysiotherapeute is daarom 's avonds - voor de tweede keer op één dag - langs gekomen en heeft overlegd met het ziekenhuis. Vanmorgen is de fsyio nog een keer langs gekomen en nu was de situatie wat verbeterd.


Foto: Oefenen met de fysiotherapeute.

Mogelijk is dit een complicatie die optreedt doordat Elyanne minder spierkracht heeft dan een gezond persoon. Iets dergelijks geldt ook voor steeds terugkerende luchtwegproblemen: omdat Elyanne eigenlijk niet kan zitten, kan ze ook niet goed doorademen en hoesten, waardoor infecties optreden.
Aan alles is te merken dat Elyanne zich niet lekker voelt. Jammer genoeg is het precies duidelijk wat daar de oorzaak van is.