dinsdag 15 mei 2012

15 mei 2012

Het gaat niet slecht, maar ook niet goed met Elyanne. Meestal is zij  wel vrolijk en gezellig, maar regelmatig heeft ze een flinke epileptische aanvallen. Vorige week had ze opeens verhoging en ook de bloedsuiker- en ketonenwaarden wisselen nogal. Die dingen zorgen iedere keer weer voor een 'piek' in de spanningsboog.


Foto: Elyanne tijdens de EEG, vorige week maandag. De rode strepen zijn potloodstreepjes.

Afgezien van die dingen, is er nog voldoende dat de aandacht vraagt. Gewerkt wordt aan tekeningen voor een aanbouw, waarin een badkamer en slaapkamer voor Elyanne een plaats moeten krijgen. Die verbouwplannen betekenen een hele hoop geregel en brengen ook veel papierwerk met zich mee.
Elyanne laat de laatste tijd flink van zich horen: overdag maakt ze veel geluid - vaak ongecontroleerde gillen, maar het klinkt ons als muziek in de oren. Meestal tenminste - want af en toe laat ze haar enthousiasme ook 's avonds of zelfs 's nachts merken...
Op het KDC heeft Elyanne vorige week 'geverfd': vingers in de verf en kliederen maar! Resultaat was een veelvervige fles als moederdagcadeau...


Foto: Elyanne met haar kunstwerk.

Vorige week maandag was Elyanne in het Sophia voor een EEG. De uitslag daarvan hopen we 22 mei te horen, maar wij houden rekening met een niet zo'n gunstige uitslag, omdat Elyanne te veel epileptische activiteit laat zien.


Foto: Beplakt en bepleisterd tijdens de EEG. Elyanne vond het allemaal best.

Vandaag was Elyanne bij de kinderarts in het Albert Schweitzer-ziekenhuis. De dokter was goed te spreken over haar lichamelijke gezondheid - Elyanne heeft al een tijdje geen last meer gehad van virussen en dergelijke. Sinds een tijdje heeft ze een onderhoudsdosis antibiotica en die lijkt te helpen. Tot het écht mooi weer is, worden die antibiotica toegediend. Daarna zal worden uitgeprobeerd of het ook zonder die medicijnen goed blijft gaan.
Elyanne heeft verder zalf gekregen voor een paar eczeemplekken op haar arm.