woensdag 30 mei 2012

30 mei 2012

Elyanne heeft vannacht diep geslapen. Toen Willemien vanmorgen bij haar kwam, sliep ze nog steeds. De dokter had gisteravond al gezegd dat Elyanne compleet 'op' is door de combinatie van alle gebeurtenissen, de hoge koorts en de langdurige epilepsie. De verschillende medicijnen zullen daar ook een rol bij spelen: Dormicum wordt niet voor niets ook bij slaapproblemen gegeven...
Rond half tien werd Elyanne wakker en heeft ze tot nu toe - op het moment van schrijven dus een half uur na het wakker worden - geen aanvallen laten zien.
De koorts is nu ook gezakt. Gisteravond was die nog erg hoog, boven de 40 graden. Zo'n hoge temperatuur is vaak een uitlokkende factor voor epilepsie. Meestal verminderen de aanvallen zodra de koorts zakt.
De dokter is net ook langs geweest en gaf aan dat de bloeduitslagen weinig bijzonderheden lieten zien. Wel waren de ontstekingswaarden iets verhoogd, wat past bij een virale infectie. De longfoto was schoon en de rode vlekjes zijn wat verminderd.
Gisteravond lazen wij uit het dagboek over de Kananese vrouw, die met de nood van haar dochter riep: 'Heere, Zoon van David, ontferm U over mij!' Het was een wonder dat de Heere haar - een heidense vrouw - wilde verhoren. En wat zou het een wonder zijn als de Heere Zich ook zo over Elyanne zou willen ontfermen.