dinsdag 29 mei 2012

29 mei 2012

Elyanne ligt momenteel op de Spoedeisende Hulp in het Sophia vanwege hoge koorts. Gisteravond had zij een lange, zware aanval. Vanmorgen bleek bij de controletemp dat zij bijna 40 graden koorts had. Ook de ademhaling verliep moeizaam, zodat wij haar thuis zuurstof hebben gegeven - sinds de kritieke situatie in januari hebben wij een paar flessen zuurstof op voorraad.
Aan het eind van de ochtend verslechterde de situatie. Willemien is met Elyanne naar het Sophia gegaan, Sandor is vanuit school naar het ziekenhuis gereden.
In het ziekenhuis verslechterde de situatie verder: Elyanne heeft veel last van epilepsie en heeft het erg benauwd. Regelmatig is ze nauwelijks aanspreekbaar en absent. Momenteel ligt ze aan de zuurstof.
De kinderarts is geweest, de neuroloog hoopt straks te komen. Er is bloed afgenomen voor verschillende bloedonderzoeken. Ook is er een longfoto gemaakt om te kijken of er sprake is van een longontsteking. Omdat Elyanne ook vlekken op haar buik laat zien, wordt er ook gekeken of er sprake is van waterpokken of iets dergelijks.