woensdag 1 augustus 2012

1 augustus 2012

Vandaag is Willemien met Elyanne naar het Sophia geweest voor een EEG en een overleg met de (nieuwe) kinderarts. Elyanne had al een 'eigen' kinderarts in het Albert Schweitzer-ziekenhuis, maar omdat zij meestal in het Sophia ligt, is het handig daar ook een vaste kinderarts te hebben. De kinderarts uit Dordrecht blijft echter wel de 'eerste' kinderarts.


Foto: Spelen op de trampoline. Elyanne lijkt boos te kijken, maar in werkelijkheid gilt ze van de pret.

De EEG verliep voorspoedig. Binnenkort hopen we de uitslag daarvan te horen.
De kinderarts was goed te spreken over Elyanne, maar heeft wel een PEP-masker voorgeschreven. Zo'n PEP-masker wordt over de neus en mond geplaatst. Inademen gaat makkelijk door een grote opening, maar uitademen gaat moeilijk door een kleine opening. Daardoor blijft er in de longen  meer lucht achter. Die extra lucht maakt het makkelijker om slijm op te hoesten. Elyanne moet met dit masker gaan oefenen, zodat hopelijk wordt voorkomen dat zij komende herfst weer last heeft van luchtweginfecties.
Met de epilepsie is het redelijk rustig. Elyanne laat wel bijna iedere dag wat epileptische onrust zien, maar het aantal zware aanvallen blijft beperkt.
Voor Elyanne is het ook vakantietijd. Vorige week heeft ze genoten van het mooie weer, de Slimpie-ijsjes die passen binnen haar dieet en binnen speelt ze heerlijk met Duplo.Foto: Dikke pret met al die steentjes.

Twee dagen in de week is Elyanne in het KDC. Die dagen proberen we nu te gebruiken om met de rest van het gezin weg te gaan. Normaal gesproken lukt dat niet met Elyanne thuis, omdat zij te veel zorg vraagt. De dinsdag en donderdag zijn dan mooie gelegenheden om toch even iets leuks met de andere kinderen te doen.
Video: Elyanne vindt Duplo de laatste tijd erg interessant... Het apparaat naast haar is een sondepomp voor de ketogene voeding. Overigens is deze video voor sommige Kliksafe-gebruikers helaas niet zichtbaar.Verder moet er in de vakantie veel regelwerk worden gedaan voor de verbouw: overleg met de bank, de gemeente en de aannemer. Ook allerlei andere dingen moeten worden uitgezocht en geregeld. Zoals het er nu naar uitziet, wordt in september begonnen met de verbouw.Foto: 's Morgens vroeg...

Sinds vorige week heeft Elyanne een gehandicaptenparkeerkaart. Handig, want het is lastig  om haar in en uit de auto te tillen en in de kinderwagen te plaatsen. Een gehandicaptenparkeerplaats biedt ruimte om de kinderwagen naast de auto te zetten en dat scheelt dus flink wat gesjouw met een stevige peuter.Foto: Onderweg naar het KDC Maasplein, op drie minuten lopen van thuis.