woensdag 22 augustus 2012

22 augustus 2012

Elyanne is vandaag voor een MRI-onderzoek opgenomen geweest in het Sophia-ziekenhuis. Omdat kleine kinderen niet stil blijven liggen, heeft zo'n onderzoek onder narcose plaats. Het inbrengen van het infuus verliep voorspoedig en Elyanne sliep snel... Rond 9 uur werd ze weggebracht voor het onderzoek en ongeveer een uur later kwam ze weer bij.


Foto: Weer thuis. Een vermoeide glimlach kan er nog net af.

Omdat ze nuchter moest zijn, had Elyanne ook geen 'ketocal' gekregen. Willemien heeft daarom snel de sonde aangezet en dat was hard nodig, want de ketonen in het bloed waren fors gezakt. Gelukkig is Elyanne niet misselijk geweest van de narcose. Na anderhalf uur heeft ze zelfs wat brood op.
Aan het begin van de middag mocht Elyanne weer naar huis. Omdat ze erg moe was, is ze gelijk gaan slapen, maar ze werd in de loop van de middag erg gezellig wakker. De rest van de middag heeft ze lekker gespeeld en goed gegeten.


Foto: Vol goede moed wacht Elyanne in een ziekenpyama op de narcose.

Vanavond lieten de ketonen in het bloed heel hoge waarden zien en dat is - net als heel lage waarden - niet goed. Elyanne mocht daarom wat extra Optimel drinken en dat vond ze heerlijk.
Al met al is het onderzoek gelukkig meegevallen. Een uitslag volgt pas half september.


Foto: Bijkomen op de uitslaapkamer.

De laatste dagen laat Elyanne overigens veel epilepsie zien. Zaterdag en zondag heeft ze noodmedicatie gekregen om de aanval te stoppen. Omdat sinds maandag alle kinderen overdag naar school gaan - ook Gerald en Corianne, die morgen vier jaar hopen te worden - is het overdag erg rustig in huis. Hopelijk draagt die rust in huis bij aan de rust in het hoofd van Elyanne. Omdat zij zelf op dinsdag en donderdag naar het KDC gaat, zijn er op die dagen geen kinderen thuis... Dat is wel even wennen!


Foto: De voorbereidingen voor de verbouw zijn begonnen. Eelke, Gerald en Corianne helpen hard mee.