woensdag 12 september 2012

12 september 2012

Elyanne en Willemien zijn vandaag terug naar het Sophia geweest voor de uitslag van het MRI-onderzoek. De MRI heeft niets in kaart gebracht dat op een bepaalde oorzaak wijst. Wel heeft de MRI nogmaals laten zien dat Elyanne een flinke ontwikkelingsachterstand heeft.


Foto: Het eten gaat Elyanne niet vlug genoeg.

De kinderneuroloog was verder goed te spreken over Elyanne en vond haar heel alert. Verder is besloten het ketogeendieet verder voort te zetten. Na twee proefperiodes van drie maanden lijkt het er op dat de epilepsie inderdaad verminderd is door het dieet. En minder epilepsie betekent ook meer ontwikkeling. Elyanne laat dat duidelijk merken, want de laatste tijd is ze niet alleen erg actief, maar sinds een paar dagen is ze ook druk aan het 'praten'. Al rollend over de grond vertelt ze hele verhalen: "Blabapablapapaba". Of ze ooit écht gaat praten, is niet duidelijk, maar we zijn met deze ontwikkeling heel erg blij.
Vanmiddag heeft Elyanne eindelijk haar aangepaste autostoeltje gekregen. Maanden geleden had ze al zo'n stoeltje gekregen, maar dat bleek bij levering al defect. Het heeft weken en meerdere telefoontjes gekost voor het kapotte stoeltje werd opgehaald en nog veel meer weken en telefoontjes om uiteindelijk deze stoel te krijgen... Maar Elyanne zit nu goed in de auto en omdat de stoel kan draaien, kan zij ook makkelijk uit de auto worden getild. Eind goed, al goed.


Foto: Elyanne zit prins(es)heerlijk in d'r nieuwe autostoel.

Verder zijn de voorbereidingen voor de verbouw in volle gang. De schutting en de muurtjes in de tuin hebben inmiddels het veld geruimd. Het is de bedoeling dat aanstaande vrijdag de eerste paal geslagen wordt. Om Elyanne tegen de drukte en de herrie te beschermen, gaat ze een extra dagje naar het KDC. Gerald en Corianne zijn de hele dag vrij, Eelke een halve dag, dus de bouwers hebben in ieder geval een geïnteresseerd publiek...


Foto: Een lege tuin. Zonder tegels, beplanting, muurtjes en schutting is het maar een kale boel.
Foto's: Vanavond arriveerde de heistelling.