maandag 24 september 2012

25 september 2012

Met de verbouw ruim een week onderweg, wordt nu goed zichtbaar hoe de aanbouw er uit gaat zien. Sinds vrijdag staan de muren overeind en vandaag is het dak er opgegaan.


Foto: Elyanne geniet van een reportage over 'haar' KDC met mooie foto's van haar klasgenootjes.

Elyanne lijkt alles redelijk te doorstaan, ook al is het kouder in huis en krijgt ze best wat lawaai te verduren. Morgen en donderdag hoopt ze weer naar het KDC te gaan, dus dat geeft in ieder geval wat extra rust. Zeker omdat donderdag het raamkozijn achter wordt gesloopt en de 'doorbraak' van de huidige kamer naar de aanbouw wordt gemaakt.


Foto: Met kalkzandsteenblokken staat er snel een muur.

Vandaag is ook de logopediste bij Elyanne geweest. Omdat zij de laatste tijd flink aan het brabbelen is, hopen wij dat haar spraakontwikkeling kan worden gestimuleerd. De logopediste heeft geadviseerd flink te gaan oefenen - voor zover we dat al niet deden - met het aanwijzen en benoemen van dingen. Als Elyanne haar bril op krijgt, moeten wij bijvoorbeeld zeggen: "Nu zet ik je bril op je neus". Tegelijkertijd moeten we daarbij haar neus en onze eigen neus aanwijzen. Hopelijk gaat Elyanne dan op een gegeven moment begrijpen dat die klanken horen bij dat reukorgaan.


Foto: De plaats van de twee kozijnen en deuren is duidelijk zichtbaar.

Met de epilepsie is het overigens niet zo rustig. Misschien is dat de enige reactie op de verbouwperikelen, maar heel regelmatig laat Elyanne schokjes en trillingen zien. Vaak zijn het niet de 'salaamkrampen' die zij normaal gesproken heeft, maar meestal gaat het om schokjes die veel lijken op een 'huivering'.


Foto: Het dak zit er op.