zaterdag 18 mei 2013

18 mei 2013

Na het gebeuren van maandag is het nog niet veel rustiger geworden met Elyanne. Uit telefonisch overleg met de kinderneuroloog is inmiddels duidelijk geworden dat het probleem met ademhalen een gevolg is geweest van een hevige epileptische aanval. Vanmorgen vroeg liet Elyanne opnieuw een aanval zien die leek op de aanval van maandag. Omdat de aanval lang duurde en de ademhaling stokte, heeft Willemien Stesolid gegeven om de aanval te doorbreken.
Het aantal aanvallen per dag is flink hoger dan in de voorgaande periode. Ook zijn de aanvallen zwaarder: Elyanne 'klapt' naar voren, soms zó hard dat ze met haar hoofd  op de tafel valt. Aan haar ademhaling en haar ogen is merkbaar dat het haar echt zwaar valt.
's Nachts is het ook erg onrustig. Elyanne valt moeilijk in slaap, wordt op 'onmogelijke' tijden wakker. Aan trillingen en dergelijke is voor ons te zien dat de epilepsie voortdurend aanwezig is.
Inmiddels is afgesproken dat Elyanne met spoed een EEG krijgt. Aanstaande woensdagmorgen wordt die gemaakt. De dokter heeft aangeven dat als Elyanne weer van die zware aanvallen met blauw verkleuren krijgt, zij eerst noodmedicatie moet krijgen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan moet zij naar het ziekenhuis. Helaas is het niet mogelijk om de medicatie aan te passen, omdat de Lamotrigine nog wordt 'opgebouwd' en Elyanne het maximum aan Depakine en Sabril heeft bereikt.