zaterdag 12 maart 2011

12 maart 2011

Het gaat de laatste dagen niet zo goed met Elyanne. De series met aanvallen komen vaker voor dan ooit. Kwamen de meeste krampen vooral 's morgens vroeg en 's avonds laat, de laatste dagen heeft Elyanne de hele dag door aanvallen. Bovendien tellen de meeste series tussen de vijftien en de twintig salaamkrampen. Dat is veel meer dan eerder.
Omdat het ons niet lekker zat, hebben wij vanavond telefonisch overleg gehad met een neuroloog, die op haar beurt weer heeft overlegd met de kinderneuroloog. Uitkomst van de gesprekken was dat de dosering van de medicatie wordt opgehoogd van twee keer 2 ml. naar twee maal daags 2,5 ml.


Foto's: Elyanne lijkt sprekend op Eelke als baby van vijf maanden.

Iets anders wat zorgen geeft, is dat Elyanne steeds minder kletst en praat. Een paar weken geleden was het een gezellige baby die met veel 'aaah's' en 'oooh's' praatte. In de achterliggende week is dat niet of nauwelijks voorgekomen. Alleen gisteravond heeft ze heel even 'gepraat' tegen opa en oma Van Leeuwen die op visite waren.
Al met al geeft een en ander best veel spanning. Mede om die reden zijn Gerald en Corianne even uit logeren bij een zus van Willemien in Kootwijkerbroek.
De andere kinderen trekken het zich ook aan. Vooral bij het avondgebed is dat te merken: op hun eigen manier bidden ze voor Elyanne die "ziek in haar hoofd" is. En inderdaad, tot Wie zullen we anders heengaan dan tot Hem, Die het Zelf gezegd heeft: 'Breng hem bij Mij' (Markus 9: 19)?
Volgende week dinsdag wacht een bezoek aan de kinderneuroloog.