dinsdag 28 december 2010

Dinsdag 28 december 2010 (2e bericht)

Vandaag werd dus niet de dag van de (eerste) uitslagen, want helaas lukte het de artsen niet om de MRI-scan voldoende te bekijken. Dat is jammer, maar de doktoren en het verplegend personeel doen hun uiterste best. Het is fijn om te zien hoe iedereen probeert om mee te denken, mee te helpen.
Het is nu de bedoeling dat wij morgen om een uur of half 12 de uitslag van de MRI te horen krijgen. Daarna gaat Elyanne - waarschijnlijk met de ambulance - naar een andere locatie van het ziekenhuis. Daar krijgt ze verdere onderzoeken, waarnaar ze weer naar d'r 'eigen' kamertje terug mag.


Foto: heerlijk in d'r 'eigen' bedje.

Gelukkig heeft ze vandaag geen aanvallen meer gehad. Aan het eind van de middag hebben de artsen opnieuw een poging gewaagd voor een bloedonderzoek. Dit keer lukte het wel, dus dat bloed zit nu in de onderzoekspijplijn.
Willemien heeft inmiddels in het ziekenhuis een soort eigen huiskamer... Hoewel het soms even druk is met alle toestanden en onderzoeken, zijn er ook momenten dat het erg rustig is. Om de verveling tegen te gaan, heeft ze vandaag maar een hele tas met werk voor Hand & Spandiensten meegenomen. En in de gang staat een grote doos klaar met foto's die nog moeten worden ingeplakt.
Sandor heeft het nu rustig thuis: vanavond zijn Gerald en Corianne door Janneke, een zus van Willemien, opgehaald. De tweeling kan nu even logeren in Kootwijkerbroek. Dat scheelt in de toch al onrustige situatie. Ook wat betreft het werk is het rustig: deze week was op vandaag na vrij gepland. Vandaag is Sandor even bij Drukkerij Verloop langs gegaan voor de vormgeving van Daniël. Collega Laurens Kroon was zo vriendelijk zich met de inhoud te bemoeien; heel fijn!
Weinig nieuws dus, maar de situatie blijft - helaas - onverminderd zorgvol.


Foto: even wakker tijdens het verschonen.

Fijn om te merken dat veel mensen meeleven. Dank voor alle blijken van betrokkenheid. Wat betreft bezoek: dat blijft voorlopig beperkt tot directe familie. Vandaag zijn Janneke en twee broers van Sandor heel even langs geweest. Post is daarom makkelijker:

Elyanne van Leeuwen
Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk
afdeling T1, kamer 4
Postbus 444
3300 AK DORDRECHT