dinsdag 28 december 2010

Dinsdag 28 december

Vannacht en vanmorgen zijn voorspoedig verlopen. Elyanne heeft goed geslapen, Willemien jammer genoeg iets minder goed. Leuk om te lezen in het dossier van de kleine patiënt: “Elyanne ging in bad, is vrolijk en drinkt prima uit de borst.”
Omdat de oudste drie heerlijk in Zeeland logeren, is het thuis ook rustig. Gerald en Corianne hebben bij de tweeling van de buren gespeeld. Dat kan in de Twee-Lingestraat…


Foto: Gerald en Corianne vermaken zich prima

Vandaag is het een spannende dag met veel onderzoeken en hopelijk ook wat eerste uitslagen. Om een uur of twaalf werd Elyanne voor een MRI-scan opgehaald door een zuster en een co-assistent. De scan is erg belangrijk omdat daar de locatie, de omvang en dus ook de impact van de hersenbeschadiging op te zien zijn. Aan de hand van de scan kunnen dan conclusies worden getrokken. Misschien krijgen wij de uitslag vanmiddag nog te horen. Willemien ‘mocht’ mee de scanner in om Elyanne stil te houden. Gehoorbeschemers op, want het ding maakt een enorme herrie.


Foto: op weg naar de MRI-scanner. In de verte nadert collega Neelke met een tas vol lekkers...Foto: samen met mama in de scanner.


Foto: Na het MRI-onderzoek mocht ze even warm in bad.

Na de scan en het bad werd geprobeerd (opnieuw) bloed af te nemen bij Elyanne. Het is de bedoeling dat er uitgebreid bloed- en urineonderzoek zal plaats hebben, maar dat kan niet in Dordrecht, maar moet in Rotterdam. Helaas lukt het tot twee keer toe niet om Elyanne goed aan te prikken. Erg vervelend voor de kleine, die van verdriet in slaap viel. (De uitslag van dit onderzoek laat overigens sowieso enkele weken op zich wachten.)


Foto: eerste poging bij het bloedprikken.