maandag 27 december 2010

Zondag 26 december

Elyanne en Willemien hebben de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Sandor en de andere kinderen waren thuis. Gelukkig konden Marije en Julian bij de buren terecht. Ook Gerald en Corianne zijn later in de morgen naar andere buren gegaan. Sandor en Eelke zijn toen naar het ziekenhuis gegaan.


Foto: Eelke wilde even kroelen met zijn zusje.

Aan het eind van de morgen, het begin van de middag heeft Elyanne in een uur tijd vier keer een aanval gehad. Het viel ons op dat de aanvallen heftiger, langer en vaker voorkwamen. Gelukkig reageerde het personeel van het ziekenhuis steeds heel alert.
Tussen de aanvallen door was Elyanne heel rustig en lief. Wel was zij zichtbaar moe en sliep zij veel.


Foto: lekker in haar bedje.

's Middags heeft Elyanne een EEG (hersenonderzoek) gehad. De arts vermoedde op grond daarvan dat zij het syndroom van West heeft: een zware vorm van kinderepilepsie.


Foto: Elyanne tijdens de EEG.

Met die boodschap zijn wij naar huis gegaan. Sandor's vader en moeder waren daar toen al met Julian, Eelke, Gerald en Corianne. Willemien is na het eten weer naar het ziekenhuis gegaan. Marije kwam later uit de kerk naar huis. Rianda - de zus van Willemien - wilde Marije, Julian en Eelke komen halen. Die oudste drie kinderen verblijven nu in Zeeland. Dat scheelt veel in de drukte.
's Avonds is begonnen met medicatie, maar daarna heeft Elyanne nog wel een paar een epileptische aanval gehad.